Gaziantep, ülkemizin en eski şehri olmasının yanı sıra, dünyadaki hem eski hem de güncel yerleşim alanı olarak öne çıkıyor. Ülkemizin ticaret ve sanayinde önemli bir yere sahip olan bölge, Ortadoğu ile Anadolu arasında yer almaktadır. Şehrin değeri sadece bir sahil kasabasına yakınlığı nedeniyle artar.
Şehirde doğal bir göl yoktur. Bu nedenle şehrimizin çeşitli bölgelerinde yapay göller ve barajlar inşa edildi. Ancak ülkemizin en uzun nehirlerinden Fırat Nehri, Gaziantep üzerinden akar. İlin doğal ormanlık alanları da oldukça azdır ve tarım için en uygun şehirlerden biridir. Antep fıstığı, meyveler, sebzeler, zeytinler ve üzümler burada yetiştirilen başlıca ürünler arasındadır. Aslında, dünya ekonomisinde antepfıstığının en önemli yeri olduğu kabul edilmektedir.
Şehir, uzun tarihi ve zengin gelenekleri, çağdaş ve geleneksel yaşam tarzları ve binlerce yıllık tarihi yerleri ile ziyaretçileri kucaklıyor. Onları deneyimleyen herkes için şaşırtıcı, Gaziantep’in ziyaret etmesi gereken kilit yerler:
- Tahtani Camii, Kabasakal Paşa Camii, Gaziantep Ağa Camii
- Bakırcılar Çarşısı
- Araban Kalesi
- Keyvanbey Hamamı
- Dülükbaba Ormanı
- Medusa Cam Eserleri Müzesi
- Tilbaşar Kalesi
- Zeugma Antik Kenti
- Mitras Tapınağı
- Rum Kalesi
- Zeugma Mozaik Müzesi
- Kaleoğlu Mağarası
- Tarihi Bey Bölgesi
- Fırat Vadisi
Bunların dışında şehir turu sırasında tarihi Gaziantep evleri sıkça görülebilir. Otantik bir atmosfere sahip yayla ve piknik alanları sayesinde şehrin stresinden uzaklaşıp doğa ile temasa geçebilirsiniz.