‘’Osmanlı’nın başkenti” unvanı ile Edirne, başta sık sık ziyaret edilen camiler, kiliseler ve sinagoglar gibi birçok tarihi mekana sahiptir. Mimar Sinan’ın ustalık işleri de Edirne’de yer alıyor. Bu şehirdeki kültürel değerlerimiz:
- Edirne Sarayı
- Sosyal Tesisler (Beyazıt II ve Selimiye Sosyal Tesisleri)
- Kapalı Çarşılar (Selimiye Çarşısı, Bedesten ve Alipaşa)
Edirne Sarayı, tarihi en iyi yansıtan yerlerden biridir. Ancak bugün Osmanlı tarihini taşımak için sadece Adalet Sarayı kalmıştır. Restorasyon çalışmaları diğer bölümlerde devam etmektedir. Sarayın mutfağı da çok çaba harcandıktan sonra restore edildi ve şimdi müze olarak sunuluyor.
O zamanlar çini ve seramik merkezlerinden biri olan Edirne, el sanatlarında da oldukça gelişmiştir. Bu el sanatları ahşap oymacılığı gibi devam eder ve tüm bu sanatlar hala değerlidir.
Ziyaretçilere tarihsel sırları açığa çıkaran anıtlar, Edirne’nin her ilçesinde vardır. Bu ilçelerden biri Lalapaşa’dır. Paleolitik Çağ’a ait türbe tapınaklarını görmek istiyorsanız orayı ziyaret edebilirsiniz. İbadet için kullanılan bu alanlara Ulutaş adı verilmiştir. Doğa bakımından dünyada benzersizdirler. Aktif fuarlar ve Hıdrellez Festivali sayesinde birçok turist Keşan İlçesini ziyaret ediyor. 1357’den beri düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali adlı yıllık bir güreş festivali vardır.
Cami ve taş köprüsü ile dikkat çeken Keşan, bir kısmı Uzunkum Plajı’nda da durmakta olan turistleri kendine çekiyor. Süloğlu ilçesi en güzel piknik alanlarından birine sahiptir ve sınırında Ergene Köprüsü’ne ev sahipliği yapan Uzunköprü ilçesi turizm rehberine en önemli camileri ve hamamları eklemeyi başarmıştır.