Ülkemizin başkenti Ankara, medeniyetlerin başkenti sayılabilir. 5000 yıllık bir geçmişi olan Ankara’da Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Galatyalılar, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar hüküm sürdü. Bu nedenle her zaman Anadolu’nun merkezi konumunda olan Ankara, yaşam merkezi olmaya devam etti ve bugün tarihi, turistik yerleri ile dikkat çekiyor. Ülkemizin en büyük ikinci şehridir. Ankara’nın güneyinde Konya ve Aksaray, kuzeyinde Bolu ve Çankırı bulunur. Kent Kırıkkale ve Kırşehir ile çevrilidir.
- Anıtkabir: 1953 yılında inşa edilmiş olan Atatürk’ün Kabri’dir. Ayrıca Kurtuluş Savaşı ile ilgili farklı tematik çalışmalar ve Anıtkabir Müzesi’nde Atatürk’ün hayatının önemli anları vardır.
- Anadolu Medeniyetleri Müzesi: 1921’den beri faaliyet gösteren müzede Paleolitik Çağ’dan günümüze kadar tarihi eserler ve yapılar bulunmaktadır.
- Kurtuluş Savaşı Müzesi: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden parlamento 1920 yılında açıldı ve bugün bina Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak hizmet veriyor.
- Atakule: Tarihi bir bina olmamasına rağmen, 1989 yılında açılan Atakule, modern izleme terasıyla şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bir restorana ev sahipliği yapıyor. Kule 111 metre yüksekliğinde ve Çankaya’da bulunuyor.
- Ankara Kalesi: MÖ 7. yy’da inşa edilen kale, Perslerin mimari bir özelliğidir. Roma ve Bizans Dönemlerinde de kullanılan kale, 1800’lü yıllarda restore edilmiş ve bugünkü görünümünü kazanmıştır. 42 kuleden oluşan kale şehrin simgelerinden biridir.
- Etnografya Müzesi: Namazgah’ın tepesindeki Etnografya Müzesi, Selçuklu Dönemi’ne aittir. Atatürk’ün naaşı müze içinde bir süre korunmuştur.
- Hacı Bayram Camii: Ankara’nın Ulus Meydanı’nda bulunan cami, 1427 yılında inşa edilmiş ve ünlü Türk bilginlerinden Hacı Bayram’a ithaf edilmiştir.